• 02.12.2015, 19:51

8 ting jeg vil gjøre i Desember


Hei dere! 

Slik som de to forrige månedene tenkte jeg å gjøre et "ting jeg vil gjøre i Desember" innlegg. Vet det er flere som har begynt med denne slags type innlegg for tiden. For min del blir det gøy å se tilbake på senere. 

 

1. Lage pepperkaker. Jeg føler at de siste årene så har kakelaging til jul feidet litt bort. Flere og flere kjøper heller ferdiglagde kaker, med den unnskyldingen om at de rett og slett ikke har tid. Men å lage pepperkaker synes jeg nå de fleste burde ha tid til- for du trenger jo nødvendigvis ikke lage deigen selv. I år har jeg til og med kjøpt mine egne pepperkakeformen som jeg fant på salg. Tenkte også at de kom godt med når jeg flytter ut om et par år. 

2. Kjøpe ferdig julegavene. Jeg har ca. 4-5 julegaver igjen av totalt 14 stk, så jeg gleder meg til den årlige  julegaveshoppinging med Kristiane  i Desember.

3. Dra på IKEA. Å dra på IKEA i Desember høres kanskje litt rart ut, ettersom Desember er full av gjøremål og diverse - og da skal man jo ikke ha tid til IKEA-turer. Men neste uke er planen å dra en tur på IKEA, og kunne ikke gledet meg mer! Jeg ELSKER IKEA! Tenkt dere julestemingen på IKEA? Gleder meg til å hamstre litt IKEA - pepperkakedeig.... hehe...

4. Se på Blåfjell. Blåfjell er julestemning i seg selv. Og det er ingen jul utenom blåfjell, basta!

5. Bruke masse tid med venner og familie. Nå som jeg er såpass "voksen" har ikke gavene noen særlig betydning for meg lenger. Føler heller julen handler om kos, være masse med sine nære og kjære og sette pris på det man har. 6. Gi bort julegave(r) til veldedighet. Bare her i den lille byen jeg bor i er det rundt 400 barn som lever under fattigdomsgrensa, og hvert år er det flere hundre barn som ikke får en eneste julegavene, grunnet at foreldrene dessverre ikke har råd til det. Slik ser vi hvor urettferdig verden er, og i år har jeg bestemt meg for å kjøpe en eller flere gaver til barn som gruer seg til jul, og som ikke får noen julegaver. Hver by har flere organisasjoner som jobber for nettopp dette. Så jeg oppfordrer alle som har mulighet - til å bidra litt for at julen skal bli koseligere for flere. For å  bidra med 100 - 200 kroner til folk som "trenger" det er ingen ting for meg å bruke i forhold til hvor mye jeg får/har... 

7. Dra på juleverksted. Hvert år i juletiden har mormoren min hatt juleverksted så lenge jeg kan huske. Og det er noe med de tradisjonene som gjør julen ekstra koselig. Gleder meg!!

8. Feire jul (og nyttår). Også skal jeg jo naturligvis feire jul og at de nye året snart er her. 

... også skal jeg selvfølgelig drikke masse gløgg, og spise masse pepperkaker... hehe. 

 


 

Håper dere har det fint for tiden! Her går det stort sett i skolearbeid som siste innspurt før juleferien. Ønsker dere en fin onsdag videre.

Klem i fleng :) 

  • 08.10.2015, 12:28

5 ting jeg vil gjøre i Oktober


Hei dere! 

Rakk ikke å oppdatere dere i går. Dagen ble rett og slett ganske stressende. Var rett fra skolen og til jobb i går, og deretter å stupe i seng. 

Oktober har for få dager siden entret, og jeg kan kjenne at høstværet har ankommet. Jeg skal innrømme at høsten ikke er min favorittmåned, men det er likevel noe med høsten som gjør den litt ekstra spesiell. Det er noe med den følelsen du får etter en lang dag på skolen eller jobb hvor du krøller deg sammen under et varmt pledd, mens du nipper til en kopp med noe varmt i, og kanskje også peisen knitrer i bakgrunn.. Den følelsen altså! 

Jeg ble inspirert av Eirin Kristiansen til å gjøre et "hva jeg vil gjøre i Oktober" innlegg, og tenkte det ville være litt spennende å se tilbake til også. Kanskje jeg skal begynne med et slik innlegg hver måned?

1. Gå mer turer. Om høsten er vi omringet av kjempe fin natur i alle slags farger. Så i Oktober har jeg lyst til komme meg mer ut av rommet mitt og ut i naturen. Og da blir nok kamera med meg på veien. 

2. Få litt mer orden på rommet mitt. Er det en ting jeg virkelig ønsker så er det å få bedre orden på rommet mitt. Skuffene mine flyter over av klær, ikke fordi det er for mye men fordi alt ligger krølla oppi der. Dere kjenner dere nok igjen, når jeg sier at jeg hver morgen graver gjennom klærne i skuffene for å finne et passende antrekk, og da kan man vel si at man ikke akkurat har så god tid til å brette det pent tilbake igjen... for da har man allerede brukt for lang tid.. 

3. Dra på en lansering. I dag skal jeg på en kjempe spennende lansering, som dere får høre mer om i kveld. Ååå, jeg er sÅ gira.

4. Jeg skal lage Cupcakes til barnedåpen til fetteren min. Nå er ikke dette noe store greier, men noe jeg virkelig ser fram til. De som kjenner meg vet at jeg elsker å bake, og da spesielt Cupcakes. Jeg har fått kjøpt inn litt stæsj til de, så gleder meg veldig til å utforske og eksperimentere litt med pynten. 

5. Starte å kjøpe julegaver. Er det en ting jeg er avhengig av så er det å være ute i god tid med ting. Jeg er ikke en siste liten person, og de fleste julegavene pleier som regel å være kjøpt inn før Desember entrer.. hehe. Hender jo at jeg sparer noen til Desember også. For noe av det beste jeg vet er å traske rundt i butikkene etter julegaver, mens julemusikken klinger i bakgrunn. 
Nå skal jeg snart av gårde på skolen, før det er lansering i kveld. Vi snakkes senere. Ønsker dere en fin torsdag.

Klem i fleng :) 

skarvangen

Hei dere! Velkommen til min blogg. Mitt navn er Julie og jeg er 19 år. Håper jeg kan inspirere deg. Klem i fleng :)Follow

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits