• 21.10.2016, 17:30

Oppskrift: eplekake


Hei dere!

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på eplekaken jeg laget i går med dere. Eplekake er i seg selv en veldig enkel kake å lage, men også utrolig god og en kake de aller fleste liker. Om du ikke allerede har en god oppskrift må du gjerne bruke denne. Denne er utrolig god og saftig. Tror denne blir ekstra god nå som jeg har brukt epler fra egen hage også.

 


 

 

 I skrivende stund er jeg på vei hjem fra en klassetur til Oslo. Håper dagen deres har vært fin - ha en fin kveld.

Klem i fleng :)

 • 24.09.2016, 14:37

Oppskrift: resteomelett


Hei dere!

God lørdag. Fram til nå har jeg egentlig bare sittet med skolearbeid. Blir alltids noe å ta igjen når man har vært syk et par dager. Og oppe i alt stresset som har vært for tiden, kom jeg plutselig på at jeg skal ha framføring til uka. Så nå er den skrevet så og si helt ferdig, og det føles utrolig godt. Deilig å få det unna.

Til frokost i dag smalt jeg sammen en deilig omelett, hvor jeg egentlig bare puttet i det jeg kunne finne i kjøleskapet. Litt spinat, litt revet ost, litt paprika og litt smøreost. Mmm, for en deilig kombinasjon. Ofte blir det du bare slenger sammen, det beste.


 


 


 

 
 Ønsker dere en fin lørdag senere. Hva er deres planer for dagen?

Klem i fleng :)

 • 17.09.2016, 10:43

Recipe: american pancakes


Hei dere!

God lørdag. Dagens første kaffekopp, og dagens første måltid har omsider blitt inntatt, og jeg klar for å få startet dagen. Planen for i dag er å lage en bursdagskake til søsteren min som skal feires i morgen. En kake som kommer til å ta en del timer, så jeg må nok snart få slengt meg rundt og få kommet meg en tur på butikken snart. Kaken viser jeg dere senere, tror den kommer til å bli SÅ god.

Men før det tenkte jeg å dele min beste oppskrift på amerikanske pannekaker med dere. Dette var frokosten min for noen uker siden, Virkelig en favoritt om du vil kose deg litt ekstra en helgemorgen.


 

 

  


 

Håper dere kan få bruk for oppskriften. Ønsker dere en fin lørdag.

Klem i fleng :)

 • 16.07.2016, 13:00

Oppskrift: superenkel kirsebæris


Hei dere!

God lørdag. Jeg vet ikke hvordan været er hos dere for dagen, men om du er heldig å har skinnende sol og varme kan jo en oppskrift på en superenkel is komme godt med. Personlig er jeg glad i å ta meg en is når det ikke er så varmt også. Is er jo så godt.

Her om dagen ønsket jeg å lage meg litt is i de nye isbegerne jeg kjøpte på Primark når jeg var i Berlin i april, og har gledet meg lenge til å teste det ut. Så her en kveld måtte jeg bare teste ut en "oppskrift" jeg hadde grublet lenge på. 


Dette trenger du:

- Isbeger 

- Yoghurt med smak (jeg valgte kirsebær)Slik gjør du: Putt yoghurten oppe i begrene til du har ønsket mengde, dunk de litt i bordet så yoghurten fordeler seg jevnt i begeret. Sett deretter begrene i frysen over natten - og voila så du har en nydelig is til en varm sommerdag. Den er ikke bare god, den er også mye sunnere enn is som er basert på fløte.

 Nyt.Ønsker dere en fin lørdag.

Klem i fleng :) 

 • 15.07.2016, 11:24

Coco and blueberry chia pudding


Hei dere!

God morgen. Det svir i hjertet mitt i dag når jeg leser om det forferdelige som har skjedd i Nice, så det føles i grunn litt feil å dele slike overfladiske ting som "hva jeg har til frokost", i dag når slike ting skjer i verden. Men det er jo slik det er å skrive blogg. Blogger er ofte litt overfladiske og det som på mange måter gjør de interessante å lese. Folk liker å klikke seg inn på nettsteder hvor de kan koble litt vekk fra virkeligheten, i hvert fall er det slik jeg liker å tro det fungerer. 

Over til noe annet. Nå var det utrolig lenge siden jeg hadde spist chia pudding, og siden jeg hadde litt flere chiafrø igjen, mikset jeg sammen til en liten porsjon i går kveld. Åh, chia pudding er bare helt nydelig, ikke minst super sunt og godt for kroppen. Som jeg har skrevet før inneholder chia viktige mineraler og proteiner, ikke minst omega - 3 som er viktige for kroppen. Så en skål med dette i ny og ned, er veldig lurt. 


 
 

Slik gjør du: Miks sammen 3-4 ss med chiafrø med 2 dl melk. Bruk gjerne en håndmikser for å få blandet frøene og melken ekstra godt sammen. Sett den i kjøleskapet og la den stå over natten. Da har du en supegod og sunn frokost til dagen etter. 

 


 Ønsker dere en finfin fredag!

Klem i fleng :) 
 

 • 28.05.2016, 16:57

Hjemmelaget iskaffe i varmen


Hei dere!

For et vær det er her i Larvik i dag, i hvert fall etter klokka slo 12. Før det var det litt overskyet og da benytta jeg rett og slett meg av å få tid til å få trena litt. Lenge siden jeg har vært så svett og pulsen så høy. Deilig. Timene etter har jeg egentlig brukt ute i solen i det fine været. Bikinien har vært på og jeg har både nippet til hjemmelaga iskaffe og en deilig Breezer i timene som har gått. 

Jeg har skrevet om denne superenkle iskaffen før, men tenkte å gjøre det igjen. Er jo på sånne dager det er ekstra godt med litt kalde drikker. 


 Dette trenger du:

- isbiter laget av sterk kaffe

- melk

- evt. vanilje essens

Slik gjør du:

- Heller ønsket mengde melk i et passe stor glass, og putter ønsket mengde isbiter i melken. For en mer søtere smak kan du tilsette noen dråper med vanilje essens. Vent til isbitene har smeltet litt og rør med et sugerør slik at melken og kaffeisbitene blander seg. Og voila så har du en nydelig og ikke minst sunn iskaffe. 


 Ønsker dere en fortsatt fin helg!

Klem i fleng :) 

 • 23.04.2016, 19:55

Hjemmelaga pizza for to


Hei dere! God kveld. 

I kveld tenkte jeg å vise dere en oppskrift på hjemmelaga pizza for to. Det er litt vanskelig å vise dere en eksakt oppskrift, ettersom jeg for det meste pleier å lage den på frihånd. Men jeg har satt sammen en oppskrift og framgangsmåte som er noden lunde lik slik jeg gjør det. Håper dere liker den :)

 


 

Dette trenger du:  

SLIK GJØR DU: 

- Bland sammen mel, gjær, salt, vann og oljen. Elt deretter deigen sammen - før du setter den til heving i ca. 40 min under et håndkle.

- Når deigen har hevet i 40 min, kjevler du ut deigen til du har ønsket størrelse og tykkelse. (Husk å sette på ovnen på 225 grader)

- Smør deretter ut tomatpureen, dryss på ost og pepperoni og topp med ønsket type krydder. Stekes i ca. 10 min på 225 grader.  

- Når pizzaen er ferdig dryss ruccola salat over pizzaen, det er virkelig prikken over i'en men ikke nødvendig om det er noe du ikke liker. 

- Miks deretter sammen kesam og holiday dipmix for å få en nydelig og ikke minst sunn dressing. 

Nyt.  


 

Ønsker dere en fin kveld videre. 

Klem i fleng :) 

 • 21.04.2016, 14:47

I call it 'cottage cheese bowl'
 


 

Hei dere!

I det siste har disse berømte såkalte "smoothie bowl" florert på både instagram og på diverse blogger. Personlig synes jeg konseptet er utrolig godt, og ikke i det minste kreativt. Du trenger ikke holde deg til noen spesiell type smoothie eller til en konkret type bær. Du kan rett og slett bare putte alt du ønsker av sunne godsaker i en bolle, og voila så har du en supergod og sunn frokost. Sjekk ut min type smoothie bowl HER

I dag har jeg lyst til å vise dere noe jeg ble inspirert til å lage etter at "smoothie bowl" har vært så populært. Nemlig, "cottage cheese bowl". Det er rett og slett en liten bolle som du fyller om med ønsket mengde cottage chesse, før du drysser over ønsket type bær og nøtter. Denne gangen valgte jeg å bruke bringebær og mandler i min bolle ettersom det er to av mine favoritter når det gjelder topping. Og om du ønsker litt ekstra smak kan du ta litt flytende honning over. Det er virkelig prikken over i'en. 


 DETTE TRENGER DU: 

- ØNSKET MENGDE COTTAGE CHEESE

 - ØNSKET TYPE BÆR

- ØNSKET TYPE NØTTER

- FLYTENDE HONNING FOR EKSTRA SMAK 

  


 

Ønsker dere en fin torsdag videre! 

Klem i fleng :)

 • 25.02.2016, 11:59

Smoothie bowl for breakfast


Hei dere! 

Før jeg stikker av gårde til frisøren, tenkte jeg å stikke kjapt innom for ønske dere en fin dag, og samtidig vise dere den deilig smoothiebollen jeg hadde til frokost. Virkelig så enkelt, godt og mettende på samme tid. 

Nå må jeg komme meg til frisøren. Ææ, blir spennende. Viser dere resultatet etterpå. 

Ønsker dere en fin dag. 

Klem i fleng :) 
 

 • 18.02.2016, 10:44

Chiapudding for breakfast


Hei dere!

Til frokost i dag ble det litt nydelig chiapudding på meg. Jeg synes at det er viktig å spre ordet "chia" videre, ettersom chia inneholder viktige proteiner og mineraler samt. omega - 3. I dag toppet jeg mi chiapudding med litt ektra melk og jordbærsyltetøy... mmm yummy. 


 

Har dere testet ut chiafrø?

Nå skal jeg få slengt på meg litt sminke og klær, før jeg drar av gårde på skolen. Deilig å starte 12:20!

Ønsker dere en fin dag videre!

Klem i fleng :) 
 

 • 29.01.2016, 19:31

Hjemmelaget Tacosuppe


Hei igjen dere!

God kveld. I dag til middag ble det tacosuppe på menyen, og det er så sykt godt at jeg bare er nødt til å dele oppskriften med dere. Tacosuppe er veldig enkelt å lage, og er en perfekt variasjon fra vanlig taco. Her har dere oppskriften: 

 
Voilà..


 

Håper dere fikk lyst til å prøve ut denne suppen. Den ser kanskje ikke så god ut, men da er det godt at øye kan lyve. Denne er perfekt på en fredagskveld hvor du er sliten, men vil ha noe enkelt og godt. 

Ønsker dere en fin kveld. 

Klem i fleng :) 

 

 • 22.10.2015, 17:44

Oppskrift: Super enkel iskaffe


Hei dere! 

I dag tenkte jeg å vise dere en super enkel oppskrift på en god iskaffe. Den er ikke bare enkel, men også mye sunnere en de ferdiglagede vi kjøper i butikk eller på cafë.

 

Dette trenger du:

- Isbiter laget av kaffe

- Melk 

(+  Evnt. Sukketter eller Steviadråper) 

Slik gjør du:

1. Kok sterk kaffe og frys den ned i en isbitholder, og la den stå der til kaffen har frossnet.

2. Når kaffen har blitt til isbiter tar du isbitene i melk og eventuelt tilsetter noen sukketter eller steviadråper etter eget ønske.

 Dette er nok en drikk som er bedre egnet til sommeren, men som jeg synes er like god til denne tiden på året. Og for en kaffelsker som meg er denne helt super, og ikke minst veldig enkel!

 Nå får vi snart besøk av kusinen min og kjæresten hennes, så nå må jeg svinge meg rundt og få kommet ut av treningstøyet jeg har på meg... hehe. Ønsker dere en kjempe fin torsdag videre.

Klem i fleng :) 

 • 21.10.2015, 11:06

Oppskrift: Sunne havrepannekaker


Hei dere!

Her om dagen laget jeg en av mine favoritter til frokost - nemlig havrepannekaker, og denne gangen med honning istedenfor sukker. Det skal jeg love dere var godt. Så i dag tenkte jeg å dele oppskriften med dere slik at dere også kan prøve ut denne nydelige frokosten.


 

Dette trenger du:Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene sammen. (Bland inn honningen til slutt.)

2. Fortell så ønsket mengde røre utover i pannen og stek dem godt på hver side til får en gyllenbrun farge. 

3. Når de er ferdig stekt er det veldig godt med en dæsj syltetøy eller en skive brunost. Men de kan også fint spises uten noe på pga. honningen. 

 

Slik skal røren se ut før du starter å steke: 
Voilà! Ønsker dere en kjempe fin onsdag videre. 

Klem i fleng ;) 

 • 28.07.2015, 18:24

Homemade sushi


Hei dere!

Kom hjem fra Danmark i går klokka 3:00 på natta, og skulle opp klokka 7, så man jo si at etter jobben i går var jeg helt ferdig og i skikkelig sutrete humør. Etter en lang natt og dag var jeg helt ferdig, og jeg er helt sikker på at jeg kunne ha grått på komando.. haha. 

Jeg har fått kjøpt noen ting i Danmark, som jeg tenkte å vise dere seinere denne uka om dere har lyst til å se. I skrivende stund sitter jeg nå og nipper til litt Limonade mens jeg spiser litt hjemmelaget sushi. For ja, jeg har hatt lyst til å lage hjemmelaget sushi utrolig lenge, men man må jo ha så mye utstyr for det, og dessuten er det dyrt. Men da jeg var på butikken istad for å kjøpe meg noe middag, så jeg at de hadde fått inn pakker med fersk sushi ris, så da slo jeg like så godt på stortromma og kjøpte med meg en pakke av fersk sushi ris og røkt laks. Dette er jo den enkleste sushien å lage, og etter min mening en av de beste. 

Her er en liten fremgangsmåte (om du i det hele tatt trenger det:

Dette er hva du trenger: Slik gjør du:

1. Varm risen i mikroen i 90 sekunder. 

2. Form risen i avlange "runde" biter (fukt gjerne hendene for bedre grep).3.  Skjær opp passende lakseskiver, og plasser dem oppå risbitene. 

4. Hell soya saus i en skål og du er ferdig!ENJOY! 

 

Nå skal jeg svinge meg rundt og få rydda litt her før jeg får besøk av en venninne. Ønsker dere en super tirsdagskveld videre. 

Klem i fleng ;) 

 • 19.04.2015, 18:18

Oppskrift på minipizza med Mozzarella


Hei igjen!

På fredag var det jeg som skulle bestemme og lage middag. Her i huset var vi  litt lei den "vanlige" pizzaen så derfor bestemte jeg meg for å lage pizza med en liten vri og litt andre smaker. Denne pizzaen er ganske bra for vegetarianere ettersom det ikke er noe kjøtt på den..

 

Dette trenger du:

- Steinovnsbakte pizzabunner (eller små pizzabunner, går også an å bruke pitabrød)

- Mozzarella ost

- Ruccula salat

- Cherrytomater

- Tomatpurre (eller pizzasaus) 

 Slik gjør du:

1. Legg pizzabunnene utover på en stekeplate. 

2. Sett stekeovnen på 230 C* (grader)

3. Smør deretter tomatpurre på bunnene. 

 

4. Skjær deretter opp Mozarella ost og putt dem på pizzabunne med tomatpurre. 
5. Så deler du cherrytomatene i to deler og legger de på pizzaene. 
6. Om ønskelig kan du ta på litt krydder før du setter dem i ovnen i ca. 12-13 minutter. 

7. Når pizzaene er ferdigstekt, lar du dem avkjøle seg litt før du tar på litt ruccolasalat på toppen. 


Voilà! 

Dette er en kjempe enkel og god pizza, og ettersom bunnen er ganske grov veier det opp i og med at det ikke er kjøtt på den. Håper dere har lyst til å teste denne ut, si ifra til meg om dere gjør det.. det er så koselig. 

Ønsker dere en fantastisk fin søndag videre!!!

Klem i fleng ;) 

 • 15.04.2015, 17:06

Oppskrift på hjemmelaget guacamole


Hei dere! 

Jeg kom ikke hjem før nærmere ni på kvelden i går, så rakk dessverre ikke å oppdatere bloggen. I dag tenkte jeg å dele med dere en VELDIG enkel oppskrift på hjemmelaget guacamole. Jeg laget det her om dagen, og tenkte at det kunne være interessant om jeg delte oppskriften med dere. Hovedingrediensen i guacamole er jo avokado, og er jo kjempe sunt. Og dette er jo også et mye sunnere alternativ enn den guacamolen du kan få kjøpt i butikken, ettersom det så og si bare er avokado ikke alt den fete rømmen osv...

Dette trenger du: 

- 1 modnet avokado 

- 1/2 lime 

- Litt krydder

- 1 skåle og 1 gaffel (til å blande)

 

Slik gjør du:

1. Del avokadoen i to, og ta ut "steinen". (Veldig viktig at avokadoen er godt modnet. Den skal være ganske "bløt" når du tar på den)
2. Deretter tar du ut innholdet i avokadoen med en skje og putter dette i skålen. 

3. Så er det bare å mose avokadoen sammen med en gaffel. 

4. Til slutt er det bare å smake til og tilsette smakstilsetning. Jeg brukte ca. en halv lime og litt pepper. Så da er det bare å blande dette godt sammen.

Voilà... Det ser kanskje ikke så godt ut... men er utrolig godt og sunt!!

 

Håper oppskriften var litt nyttig, og dere kanskje tar den i bruk! Ønsker dere en kjempe fin onsdag videre!

 

Klem i fleng ;) 

 • 09.04.2015, 18:05

Oppskrift på enkel banan -og jorbærsmoothie


Hei dere! God torsdag.

I går fikk jeg SÅ lyst på en smoothie litt utover kvelden. Så derfor samlet jeg sammen noen ingerienser som jeg hadde, og resultatet ble nydelig!! Hvis dere har lyst til å vite hvordan jeg lagde smoothien er det bare å lese videre.. 

Disse ingeriensene trenger du:

* 1-2 isbiter

* 5-6 jorbær

* 1 banan 

* Litt Juice 

 

- Jeg putter bare alle ingrediensene sammen i blenderen, og mikser alt sammen....... så er det bare å hele smoothien oppi et FINT glass... hehe

... Også er det bare å nyte den herlige smoothien... Kjempe godt og sunt!

 

Ønsker dere en kjempe fin torsdag kveld! I dag er det sesongpremiere på Bloggerne, yey! Noen som skal se? 

Klem i fleng ;)

 • 21.12.2014, 19:17

Oppskrift på Bounty kuler


Hei dere! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra Kina Restaurant med mammas side av familien, det var SÅ koselig. På formiddagen i dag har jeg laget både Bounty kuler og fløtekarameller. Det var så gøy, og jeg er SÅ fornøyd. Her kommer oppskriften på Bounty kulene:

Ingredienser: 

~200 g kokos

~50 g smør 

~0,5 dl melis

~2 dl kremfløte 

~0,5 dl lys sirup 

~200 g lys kokesjokolade (til "pynten") 

 

Slik gjør du: 

1. Ha smør, melis, sirup og kremfløte i en kjele. Rør sammen blandingen og det koke i 5-10 minutter. Du ser at den er ferdig når den blir gyllen og har samme konsistens som sirup. Ta så kjelen av platen og tilsett kokosen. Deretter setter du kjelen i kjøleskapet til den har en fast form. 

2. Etter at kjelen har stått i kjøleskapet en stund, tar du ut kjelen og lager runde kuler av massen. Plasser så kulene på en tallerken og sett tallerkenen i kjøleskapet en times tid til de har en fast form. 

3. Mens kulene står i kjøleskapet kan du smelte sjokoladen i et vannbad. Sjokoladen skal være utenpå kulene. 

4. Når du har smeltet sjokoladen dypper du kulene i sjokolade (og hvis du vil gjøre som meg kan du plassere dem i mini muffinsformer. De jeg brukte kan man få kjøpt på IKEA). Hvis du vil pynte Bountykulene ekstra strøsser du litt kokos på toppen, før du setter fatet med Bounty kuler inn i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner. 

5. Etter at Bounty kulene har stått i kjøleskapet en times tid, er de klare for å spises. 

(oppskriften er inspirert fra detsøteliv

Slik ble de: 
Jeg skal gi mine bort i julegave til besteforeldrene mine. Noen skal jeg beholdes selv (selvfølgelig). Mmm, jeg ble SÅ fornøyd.. De ble så syykt gode. 
Håper dere likte oppskriften. Jeg hadde aldri laget Bountykuler før, så jeg er veldig fornøyd med resultatet til å være første. Dette er en super julegaveidee til folk som har alt eller som du ikke vet hva du skal kjøpe til. I tillegg er det en veldig koselig og personlig gave.

Ha en fin kveld videre, i dag er det siste søndag i advent. Tenk at tiden går SÅ fort. Hehe.

Klem i fleng :) 

skarvangen

Hei dere! Velkommen til min blogg. Mitt navn er Julie og jeg er 19 år. Håper jeg kan inspirere deg. Klem i fleng :)Follow

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits